HASTANE ÇANTASI


Siz siz olun, 7. Ayda hastane çantası hazır edin. Neden mi? Çünku erken doğum riski her zaman kendini öncesinden belli etmiyor. Benim dogumumu 40. Haftada planlıyorduk. Çünkü hiç bir belirti yoktu kasılma, sancı vs.  38. Hafta gunu gunduz doktor kontrolunden eve geliyorum ve gece yarısı suyum geliyor ve saatler süren sancı sonrası doğum :))) Ama ben ne yaptım? Verdigim canta siparisi henuz gelmediginden dogumumada daha 2 hafta var diyerekten aheste davrandım 🙈 Bilemedim sabırsız kızımın karnımdan sıkılıp çat kapı geleceğini. Özetle hastanede olması gerekenleri liste olarak belirttim. Daha sonrasında madde madde açıklayarak yazacağım 👍

–  Lohusa Geceliği: Lohusalık döneminde, içinde rahat edeceğiniz düğmeleri yada emzirme kısmı bulunan geceliklerden en az 2 yada 3 adet yanınızda bulundurun. Hastane yatışınız 1 gecede olsa kanamanızın şiddetine göre fazlası gerekli olabilir.
Alt-üst pijamayı ben cok kullanışlı bulmadım normal doğum yapmama ragmen bir gecelik kadar rahatlık sağlamadı ama sizin tercihinize göre yanınıza alabilirsiniz.

– Bir sabahlığınız mutlaka olsun. Çünkü, doğum yaptıktan sonra katta gezinirken ve hastane odasına misafirleriniz geldiginde geceliğinizin üstüne giymek için mutlaka ihtiyacınız olacak.

– Lohusa Tacı ve Terlik: Olmazsa olmazlarımızdan 🙂 Aman ha sakın unutmayın 😁

– Çorap ve İç çamaşırı:
Kanamalar oldukca üşüyeceksiniz ve çorap ihtiyacınız olacak. Emzirme sütyeni ve çamaşır yanınızda mutlaka olması gerekenler. Çamaşırlarınızı kullan-at olanlardan seçmeniz en mantıklısı. Hatta pedli olan Hasta bezli külotlardan almanız hayat kurtarır. Eczanelerde satılıyor. İnanılmaz rahat

– Göğüs Ucu Kremi: Lansinoh ve Garmastan pomadı yanımda bulundurdum. Ama dogum oncesinde kremlemeye baslamak en mantıklısı.

– Göğüs Kalkanı: Avent Göğüs kalkanı aldım fakat hiç kullanmadım. Ama cantada olması gerekenler arasında.

– Bakım Ürünleriniz: Diş macunu, Diş Fırçası, Oje, Aseton, Deodorant, Küçük Ayna, Makyaj Malzemeleri, Lipstick, Şampuan, Saç Kremi, Tarak, saç tokası Vücüt Kremi, Islak mendil, yumuşak havlu, ve telefonunuzun şarj aleti.

–Humana Still tea: ilk günden kullanmaya başlamanızı öneririm. Süt arttırmada faydasi var. Bu yüzden hastane çantanızı hazırlarken mutlaka bir kutu Humana Süt Arttırıcı çaydan koymayı unutmayın

– Kıyafet: Altınıza giyeceğiniz giysi beli rahat sizi sıkmayacak yumuşaklıkta bir parça olmalı. Mesela, Hamileyken giydiğiniz bir pantolonu tercih edebilirsiniz 😉 Üzerinize giyeceğiniz parçanın önden düğmeli yada fermuarli olmasına dikkat edin ki gerektiğinde rahat emzirebilin.

Bebek için Çantada Bulunması Gerekenler
–          2 adet hastane çıkışı,
–          2 adet çıtçıtlı bady,
–          2 adet yeni doğan tulumu
–          2 adet çorap,
–          2 adet başlık,
–          2 çift eldiven,
–          2 adet yelek veya hırka,
–          2 adet müslin
–          4 adet Önlük,
–          Kirli Torbası,
–          2 adet Battaniye,
–          Yenidoğan Bebek Bezi,
–          Yeni Doğan Islak Mendili,
–          Emzik (her ihtimale karşı yanınıDa olmalı)
–          Emzik Kutusu.
–          Pişik Kremi.
–          Biberon (her ihtimale karşı yanınizda olmalı)
–          Ana Kucağı (Oto Koltuğu): Hastaneden çıkarken bebeğinizi güvenle taşıyabilmek için mutlaka ana kucağı /oto koltuğu almanız gerekecek.

* Süt Sağma makinası: olmazsa olmaz. Kesinlikle alınması gerekir. Ve en iyi cekim gucune sahip olani tercih etmelisiniz.

*Medela swing elektirikli ve pilli göğüs pompası dışarıda sağım yapabilmem açısından bana çok faydalı oldu. Bebegimin emmedigi zamanlarda sağarak vermistim.Sütünüz bol oldugu zamanlarda bebiş memeyi boşaltamıyorsa sağma ile mastit olmayı engelleyebilirsiniz. 

Bebeğiniz sağlıkla gelsin kucağınıza
Sevgiler;

😘